Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Nektarinsallad med matvete är gott som en mättande sommarlunch och den passar även mycket bra på en buffé. Salladen har ett litet crunch från knapriga valnötter och den krämiga ädelostdressingen kompletterar de söta stekta nektarinerna perfekt. Smaklig spis!

Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Ingredienser

4 portioner
4   port matvete
1   grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl  valnötter
2   nektariner
1 msk  rårörsocker
2 msk  olivolja
70 g  ädelost
1/2 dl  smetana
1 dl  mjölk
salt
svartpeppar
1   förp kokta gröna linser (à 380 g)
1   romansalladshuvud
2   avokador

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3274 KJ / 784 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad nektarin med hallon och vaniljkvarg
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Grillad sallad med ädelost
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga