Mozzarellagratinerad kassler

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Mozzarellagratinerad kassler

Ljuvlig mozzarellagratinerad kassler serverar du här på en bädd av vitkålssallad med vinägrett - livfullt, fräscht och smarrigt! Kasslern får smak av senap, basilika och tomat innan mozzarellan läggs på för gratinering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Mozzarellagratinerad kassler

Ingredienser

4 portioner
500 g  kassler
1 - 2 msk  fransk senap
1   kruka färsk basilika
4   tomater
2   paket mozzarella (à 125 g)
salt och peppar

Vitkålssallad

300 g  vitkål
10 cm  purjolök
1 st  rödlök
2 - 2 1/2 msk  vinägrettdressing
salt och peppar
ett par nypor socker

För alla 

Mozzarellagratinerad kassler innehåller inte gluten eller ägg, förutsatt att man väljer bröd som passar. Mjölk ingår. 
Gör mjölkfritt: använd tofu i stället för mozzarella.

Gör så här

Tips

Prova att byta ut kasslern mot fiskfilé, så får du en
helt annan rätt som också är jättegod.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Kasslerrätten var smidig att göra och uppskattad av gästerna! Valde att servera med potatisklyftor, sallad (mixsallad, gurka, amerikansk grönsaksblandning) och en kall sås som passade bra till både potatisen och salladen (arlas färdiga kalla sås med vitlök o gräslök). Mums!

Frida

2005-11-29

Testa liknande recept

Bräckt kassler med pepparrotsstuvad vitkål
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallskuren kassler med champinjonsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräckt kassler med rödbetsris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler i pitabröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastagratäng med kassler och mozzarella
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga