Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
0
Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Kaneldoftande morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde är ett perfekt recept för dig som älskar smaken av den klassiska morotskakan. Dessa våfflor med morot och kanel i smeten passar utmärkt som eftermiddagsfika med grädde till eller till helgfrukosten med vaniljkvarg till istället! Mums!

Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde

Ingredienser

10 st

Morotsvåfflor

100 g  smör
3 1/2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
4 dl  mjölk
1 krm  salt
3 tsk  malen kanel
1 msk  strösocker
1   ägg
3 dl  riven morot

Kardemummagrädde

3 dl  vispgrädde
2 tsk  mald kardemumma
1 tsk  vaniljsocker

Till servering

mortlad kardemumma

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1276 KJ / 305 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Belgiska veganska våfflor
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelbullevåfflor
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostvåfflor
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegovåfflor utan gluten
Betyg 3.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassandwich i belgisk våffla
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Våffelsmet med bubbelvatten
Betyg 3.1 av 5.
264 personer har röstat
Under 30 min att tillaga