Recept: Ostvåfflor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Ostvåfflor

7 röster

Himmelska och matiga ostvåfflor med underbar krämig parmesanost som huvudingrediens. Serveras med solmogna tomater och rökt eller lufttorkad skinka.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl kallt vatten

Till servering

  • rökt- eller lufttorkad skinka
  • tomater

Så här gör du

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Låt svalna.
  2. Blanda osten med de båda mjölsorterna, bakpulver, socker och salt i en bunke. Häll i vattnet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt matfettet.
  3. Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn tills de fått fin färg och blivit frasiga.
  4. Servera de nygräddade våfflorna med rökt eller lufttorkad skinka och skivade tomater.