Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad
Vem har någonsin sagt att vegomat inte är rolig? Här gör du morotsplättar som steks gyllene i pannan, och äts med en vitlöksdoftande tzatziki och en sallad besående av zucchini, babyspenat och persilja! Du droppar lite citron över för att tillföra syra till rätten. Smaklig plätt önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
Plättar
Tzatziki
Sallad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kamutvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix..
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och mjölkdryck till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ny favorit!
Helena
2021-04-16Gott. Morotsplättarna blev goda och jag kommer att göra dessa igen.
Elisabeth
2021-03-19