Morotskladdkaka
Alla som älskar morotskaka, se hit! Baka en variant på kladdkaka med söta morötter och smak av kanel och ingefära som självklart toppas med fluffig och krämig frosting på färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
ca 10 bitar
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 3/4 dl vetemjöl
3 stora ägg
2 dl finriven morot
Frosting
300 g cream cheese (färskost)
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och färskost mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Gör laktosfri: byt ut smör och färskost mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 483 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergod! Jag gör en glutenfri och mjölkfri kladdkakesmet och häller i kryddorna och morotsrivet som i detta recept och det funkar fint.
Annette
2024-03-28Alldeles för söt 😳 Rekommenderas inte.
Sara
2024-03-23Var är receptet utan ägg?
Christina
2024-02-15Hej Christina! Om du söker på tex kladdkaka i sökrutan så kan du sen sortera på alla äggfritt, Tryck på knappen till höger i sökrutan och skrolla ner till Specialkost, där väljer du Äggfritt. Annars har du ett äggfritt här: https://www.ica.se/recept/kladdkaka-utan-agg-730059/ Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-16