Melon- och halloumisallad med avokadokräm
En sommarfräsch lunch får du genom att kombinera denna melon- och halloumisallad med krämig avokadokräm smaksatt med chili och vitlök. Cashewnötterna gör rätten mer matig och det söta från melonen och sältan från halloumin är en utsökt kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
1 cantaloupemelon (à ca 750 g)
1 honungsmelon (à ca 1 kg)
1 lime (finrivet skal och 1 msk saft)
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
Avokadokräm
2 avokador
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk färskpressad limejuice
1 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
1 krm peppar
S
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
1 msk olivolja
1 påse blandad sallad (à ca 140 g)
1 dl kalamataoliver
1 dl pistage- eller cashewnötter
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader eller använd t ex hårdost eller laktosfri salladsost utan att steka den. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumin med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att steka. Byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt god sallad! Kommer göras många gånger i sommar! Vi hoppade oliverna men la till ett granatäpple - fullträff!
Anna
2023-06-23Somrig och supergod sallad!
Tanja
2021-07-01Underbart fräsch sallad och lätt att göra. Rostade cashewnötterna var pricken över I:t. Avokadokrämen superb, ska ha resterna till laxen ikväll.
Cecilia
2021-06-26