Recept: Melon med skinka
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 45 min

Melon med skinka

4 röster

Melon med skinka är, som mycket annat i det italienska köket, otroligt gott. Den fruktiga, syrliga smaken från melonen gör sig utmärkt med den salta skinkan.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003.

Ingredienser

  • 1 stor honungsmelon
  • 1 citron
  • grovmalen svartpeppar
  • 4 - 8 skivor skinka (rökt eller lufttorkad)

Så här gör du

  1. Dela melonen i portionsklyftor och ta bort kärnorna. Skär några strimlor ur citronskalet till garnering och pressa sedan juice över klyftorna.
  2. Ställ melonen i kylen 30 minuter. Täck med plastfolie om den ska stå längre.
  3. Strö svartpeppar över klyftorna och lägg skinkskivorna över strax före serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.