Matjessill med kapris och brynt smör

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Matjessill med kapris och brynt smör

Med ett par burkar matjessill i skafferiet kommer man långt. Servera den till lunch eller lättare middag med kokt färskpotatis, hackade ägg, brynt smör, kapris och gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Matjessill med kapris och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
2   burkar matjessillfiléer (à 200 g)
1 kg  färskpotatis (skrubbad)
4   ägg
100 g  smör
1 dl  kapris
2 dl  gräddfil
sallad med sommargrönsaker (t ex rädisor, körsbärstomater, salladslök)
lagrad ost
hårt bröd

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd serveras.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Det inträffar något magiskt när man bryner smör. Det får en karamelliserad, nötig smak och ljuvligt knäckig doft som lätt blir beroendeframkallande. Förutom till matjesill passar det utmärkt till kött, grönsaker eller en skål nykokt färskpotatis. Brynt smör är även gott som smaksättare i glass och desserter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Matjessill med kavring och Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill på lerfat
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga