Majs och sötpotatispuffar

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Majs och sötpotatispuffar

Är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna med krispig yta. Ät dem med sötsur sås, kanske i gott sällskap som tilltugg – eller behåll dem för dig själv.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Majs och sötpotatispuffar

Ingredienser

4 portioner
100 g  sötpotatis
3   kaffir limeblad
4 dl  kikärtsmjöl
1 tsk  salt (gärna himalayasalt)
1 tsk  bakpulver
2 1/2 dl  vatten
2 msk  röd currypaste
200 g  frysta tinade majskorn
ca 1 l  frityrolja

Till servering

ca 2 dl  sweet and soursås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1482 KJ / 354 kCal
Fett6 g
Salt3.25 g
Kolhydrater50 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Halloumifries
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad zucchini
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinifries
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad äppelpaj
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga