Tempurafriterad brysselkål
Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g brysselkål
Korianderdipp
1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin
Tempura
1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl frityrolja
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Tips
Tänk på att inte fritera för mycket åt gången då kan lätt frityroljan bli för kall.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1296 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt4.76 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g
Kommentarer