Tempurafriterad brysselkål

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Tempurafriterad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g  brysselkål

Korianderdipp

1   kruka koriander
1/2   röd chili
1 dl  japansk soja
1/2 dl  risvinäger
1/2 dl  mirin

Tempura

1 dl  majsstärkelse
1 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1   ägg
3/4 dl  iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl  frityrolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Tänk på att inte fritera för mycket åt gången då kan lätt frityroljan bli för kall.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1296 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt4.76 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad zucchini
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumifries
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinifries
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad äppelpaj
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga