Lysande gul fiskgryta
Denna fiskgryta får sin lysande solgula färg och ljuvliga smak av saffran, vitlök och tomatpuré. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk, räkor och musslor och passar perfekt att bjuda på till en lite festligare middag med eller utan gäster.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
Serveringsförslag
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj grädde och crème fraiche eller glutenfria växtbaserade produkter av grädde och fraiche. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj margain och byt ut grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj gärna mervärdesmärkt fisk och skaldjur samt minska på mängden. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott !! Lägger i kokt potatis och morotsstavar för mer matighet och glöm inte vitlöksmajonäsen.
Peter
2024-03-14Jättegod! Man kan kasta i vad som helst ;) Tortellini gör t ex att den blir lite matigare!
Yvonne
2024-03-03Uteslöt gul lök och virlök eftersom jag inte tål det,ökade bara purjolöken, men supergott med vitt vin
Lena
2024-02-14