Löjromscrostini med avokadokräm

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
1
Löjromscrostini med avokadokräm

Frasig crostini och len avokadokräm toppad med högklassig löjrom. Garnera med dillvippor och servera dessa små aptitretare som en förrätt eller som ett tilltugg till en god drink.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Löjromscrostini med avokadokräm

Ingredienser

6 portioner
1   lång baguette
50 g  smör
1   liten rödlök
3   avokador
1 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  crème fraiche
150 g  löjrom (eller stenbitsrom)
salt
nymalen vitpeppar
dillvippa till garnering

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: köp färdig glutenfri crostini.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, använd mjölkfritt matfett, byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Älskar det här receptet! Har gjort det många ggr under 10 års tid. Återkommer dock hit varje gång då jag inte kommer ihåg receptet så tack för att det finns kvar!

Mia

2021-11-24

Testa liknande recept

Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig laxröra på surdegsbröd
Betyg 3.1 av 5.
310 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chips med citruscrème och löjrom
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga