Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
0
Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Den sötsyrliga lingonglassen blir en perfekt avslutning på middagen! Tillsammans med knäckiga ingefärsflarn blir det här en riktig höjdare. Tänk dock på att glassen vill stå i frysen i minst fyra timmar före servering!

Lingonglassufflé med ingefärsflarn

Ingredienser

6 portioner
250 g  frysta lingon
1 dl  strösocker
6   portionsformar med raka kanter, ca 5 cm i diameter och som rymmer ca 1 dl, klippt i remsor ca 7 x 17 cm att fylla glassen i
1 l  vaniljglass
1   vaniljstång
200 g  naturell färskost

Ingefärsflarn

ca 1 msk  hackad syltad ingefära
50 g  osaltat smör (rumstempererat)
1/2 dl  strösocker
1/2 msk  flytande glykos
1 1/2 tsk  malen ingefära
1/2 dl  mandelspån
2 msk  vetemjöl

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass, laktosfri cream cheese och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vaniljglass mot havre-, ris- eller sojabaserad glass. Välj mjölkproteinfri färskost. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2009 KJ / 481 kCal
Fett28.8 g
Salt0.7 g
Kolhydrater48 g
Protein6.9 g

Testa liknande recept

Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakshuslim
Betyg 3.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salmbärssorbet i dinkelkorg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Macchiato non mezzo
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga