Ciderkokta äpplen med nougatrulle

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Ciderkokta äpplen med nougatrulle

Koka äpplen – gärna nyplockade! – i den kanel- och kardemummadoftande äppelcidern. Servera sedan ihop med ljuvliga nougatrullar och en kula vaniljglass.

Ciderkokta äpplen med nougatrulle

Ingredienser

4 portioner

Äpplen

4 dl  äppelcider
1   kanelstång
2 tsk  kardemummakärnor
1   vaniljstång
4   äpplen

Nougatrulle

200 g  baknougat
2 msk  pistagenötter
50 g  rostade mandelspån
4 msk  smör
5   ark filodeg
1   kruka citronmeliss

Till servering

vaniljglass

Till garnering

gärna citronmeliss

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut filodeg mot glutenfri smördeg alt asiatiska rispapper.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3266 KJ / 781 kCal
Fett43.4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater82.1 g
Protein11.8 g

Testa liknande recept

Lingonglassufflé med ingefärsflarn
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marsipanmousse med apelsinsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Hjortron- och chokladkaka
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga