Lingonfylld strömming med örtsås
De svenska pärlorna strömming och lingon gör den här middagen till en upplevelse. Lingon, worcestersås och citron blandas ihop och läggs mellan två strömmingsfiléer som paneras och steks. Servera med krämig örtsås, potatis och sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g strömmingsfilé
1 dl rårörda lingon
1 msk worcestersås
1 tsk citronjuice
grahamsmjöl till panering
smör till stekning
salt
Örtsås
1 dl blandade färska örter tex persilja, gräslök, dill och basilika
1 - 1 1/2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1/2 - 1 krm salt
600 g färskpotatis
16 gröna sparrisar
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut grahamsmjöl och panera i stället med glutenfritt ströbröd eller polentagryn.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfri crème fraiche eller prova att smaksätta gräddprodukten från Beneviva eller Imat från Oatly enligt receptet. Stek strömmingen i olja eller mjölkfritt margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Dock tyckte jag det passade bättre med sötstark senap istället för dijonsenap i såsen, men det är ju en smaksak!
Annika
2013-09-18Örtsåsen var mycket god! 1 msk dijonsenap räcker mycket väl.
Irja
2004-07-06