Lasagne al fungi
Lasagne al funghi är lasagne på ett nytt och kreativt sätt! Rätten innehåller, förutom de vanliga lasagneingredienserna, kastanjechampinjoner, paprikapesto och bladspenat och serveras tillsammans med sallad och solroskärnor. Läckert!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olivolja
250 g kvarg (10 %)
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
130 g paprikapesto
200 g bladspenat
salt och svartpeppar
300 g färska lasagneplattor
1 dl riven ost
Sallad
1/2 dl solroskärnor
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 salladskål
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1919 KJ / 459 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater31 g
Protein21.2 g
Kommentarer