Lammstek med ratatouillesallad
Saftig lammstek med ratatouillesallad är en god middag som passar vilken helg på året som helst. Paprika, zucchini, cocktailtomater och ruccola är grönsaker som passar till det rosastekta köttet och en bit bröd.
Ingredienser
6 portioner
1 kg lammstek provencale
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
Ratatouillesallad
2 gula paprikor
2 zucchini
4 msk olivolja
salt och peppar
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
200 g rucola
250 g cocktailtomater
juicen av 1/2 citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1773 KJ / 424 kCal
Kommentarer
Jättegod rätt och smakrikt, relativt enkelt att laga men tar lite tid. Kommer absolut att göra om detta.
Johannes
2013-10-21Använde rostas i stället för lamm men det var fantastiskt gott ändå. Ratatouillesalladen blev snabbt en favorit som använts vid flera tillfällen till olika kött-/vegorätter.
Jeanette
2012-04-30Enkelt o jättegott.
Christina
2012-04-16