Lammfiol på pepparrotscheesecake
En matig cheesecake med riven pepparrot och en botten gjord på smör och kavring. Servera den välkyld i tunna bitar – gärna med skivor av rökt lammfiol. Perfekt till festen!
Ingredienser
8 portioner
Botten
6 skivor kavring (6 skivor motsvarar 150 g)
50 g smör
Fyllning
2 dl färsk pepparrot
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 citron
200 g naturell färskost
1/2 msk honung
2 ägg
1 msk majsstärkelse
peppar
Garnering
1 kruka gräslök
Till servering
rökt lammfiol
För alla
Gör glutenfri: byt kavringen till ett glutenfritt mörkt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkfritt margarin, byt vispgrädden till havre, ris eller sojabaserat gräddalternativ och byt färskosten till ett mjölkfritt färskostalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt smör, byt vispgrädden till laktosfri vispgrädde och välj en laktosfri färskost.
Gör äggfri: byt äggen till 2 tsk bakpulver (för 8 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1480 KJ / 354 kCal
Fett27.4 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.5 g
Protein10.4 g
Kommentarer