Lammfiol på pepparrotscheesecake

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
0
Lammfiol på pepparrotscheesecake

En matig cheesecake med riven pepparrot och en botten gjord på smör och kavring. Servera den välkyld i tunna bitar – gärna med skivor av rökt lammfiol. Perfekt till festen!

Lammfiol på pepparrotscheesecake

Ingredienser

8 portioner

Botten

6   skivor kavring (6 skivor motsvarar 150 g)
50 g  smör

Fyllning

2 dl  färsk pepparrot
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2   citron
200 g  naturell färskost
1/2 msk  honung
2   ägg
1 msk  majsstärkelse
peppar

Garnering

1   kruka gräslök

Till servering

rökt lammfiol

För alla

Gör glutenfri: byt kavringen till ett glutenfritt mörkt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkfritt margarin, byt vispgrädden till havre, ris eller sojabaserat gräddalternativ och byt färskosten till ett mjölkfritt färskostalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt smör, byt vispgrädden till laktosfri vispgrädde och välj en laktosfri färskost.
Gör äggfri: byt äggen till 2 tsk bakpulver (för 8 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1480 KJ / 354 kCal
Fett27.4 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.5 g
Protein10.4 g

Testa liknande recept

Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallrökt lax med gurksallad och kavring
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skagencheesecake
Betyg 4.6 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga