Kycklinglårfilé i tomatsås
Kycklinglårfilé i tomatsås, eller kycklingrullader med timjan tillagade i en grönsakssås med tomatkross, vilket som är det en underbar kycklingrätt. Grönsakerna och tomatkrosset fördelar du runt kycklingen innan den steks i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g kycklinglårfilé
torkad timjan
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 - 1 1/2 msk pesto
1 kruka basilika
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut peston eftersom den som regel innehåller ost, alternativt gör egen mjölkfri pesto.
Gör så här
Tips
Detta kan naturligtvis göras var för sig, om man vill kunna slå av det stekfett som bildas när man steker kycklingen. Stek då kyckling och grönsaker i varsin ugnssäker form. Häll av fettet från kycklingen och lägg på grönsakerna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ersatte basilikan med örtkryddor provencale. Tillsatte lite vitt vin i tomatblandning. Mört ,saftigt och med en doft av Frankrige.
Reine
2011-11-10Det blir ännu godare om man lägger lite pesto i varje rullad.
Gunnar
2011-07-15