Fredagspasta med kyckling och rostad paprika
Lättlagad och ljuvligt doftande fredagspasta med kyckling och rostad paprika. Passar både till fest och som vardagsmiddag. Du tillreder den enkelt och har en suverän "all i ett"-rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
250 - 300 g pasta av valfri sort
400 g strimlad grillad paprika i olja (400 g motsvarar 2 burkar)
ca 500 g kycklinglårfiléer
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk balsamvinäger (crema di balsamico)
3 msk flagad mandel
70 g rucolablad
1/2 kruka basilika
125 g ädelost, feta, mozzarella eller chèvre
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på balsamvinäger och den grillade paprikan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta
Gör laktosfri: välj fetaost eller riv en hårdost om du inte tål mozzarella, ädelost eller chèvre.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Välj den ost du tycker bäst om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett19.8 g
Kommentarer
Familjefavorit! Använder pinjenötter och alltid mozzarella (lite mer än receptet rekommenderar)
Birgitta
2020-01-18Detta är en favorit. Men jag köper Naturetas grillade paprika och använder pinjenötter och parmesanost. Det blir mums.
Carina
2009-01-22Fantastiskt gott!! Vi brukar använda färsk bandpasta, crema di balsamico "hallon", chévre och solroskärnor (istället för mandelspån) Zetas grillade paprika är godast!
Marie
2008-02-28