Kycklingklubba med molesås
Molesås är en traditionell mexikansk sås gjord på många kryddor och choklad. Den används oftast till kyckling. Vi har valt att göra en variant på Molesås tillsammans med ugnsgrillade och smakrika kycklingklubbor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
6 kycklingklubbor
2 msk olivolja
salt och peppar
Molesås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk spiskummin
2 tsk chilipulver
1 dl russin
500 g krossade tomater
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
50 g mörk choklad (70 %)
salt och peppar
Sallad
1/2 isbergssallad
125 g salladslök
1 tomat
1 tsk vitvinsvinäger
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ev mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad.
Gör så här
Tips
Barntips! Kalla såsen för chokladsås. Vem kan motstå kycklingklubbor med chokladsås?
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2271 KJ / 544 kCal
Fett13.6 g
Kolhydrater63.1 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Jag var dessvärre den enda i familjen som tyckte att såsen var okej, åt så mycket som möjligt av den, även följande dag, men fick slänga en del då det var väldigt mycket sås!
Katarina
2012-11-27Väldigt gott, men vad ska man göra med all sås? det blev ju typ 1 liter! Jag frös in den och hoppas på att det funkar.
Agneta
2012-11-22