Kyckling- och auberginegryta

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
2
Kyckling- och auberginegryta

Kryddig och välsmakande kyckling- och auberginegryta. Tomater, spiskummin och kanel bidrar till en mustig och tilltalande gryta. Servera med couscous med pesto.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Kyckling- och auberginegryta

Ingredienser

6 portioner
8   kycklingklubbor
olivolja att steka i
2   paket krossade tomater (à 500 g)
2 tsk  malen spiskummin
2   kanelstänger
1   aubergine
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet funkar även med kycklingfilé (eller lammkotletter), men det blir mer smak om du använder kyckling med ben (eller lamm med ben).

Kycklingrätten kan lagas i förväg och värmas när det är dags att äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

DEt var jätte jättegott! MUMS! Äter gärna denna gryta igen.

Jessica

2007-12-21

Det här blir en favorit!

Lottie

2007-10-21

Näringsvärde per portion

Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Briam med kyckling
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Arabisk kycklingröra ”Tarator dajaj”
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marockansk grönsakspanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga