Kycklinggryta med bacon
Gryta är enkel mat att laga och med kyckling i går det också snabbt att få allt på bordet. Smakerna som gör denna gryta fenomenalt mustig och god kommer från kombinationen av bacon, lagerblad, timjan och svamp bland annat. Med vin i buljongen blir kycklinggrytan laddad med extra kärlek.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
140 g bacon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
3 lagerblad
1 tsk timjan
3 dl rött matlagningsvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask persilja (à 20 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 553 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater53.6 g
Protein34.1 g
Kommentarer
Lite för ensidig smak av vin, ok en gång men det blir ingen repris.
Robert
2024-02-18Inget för oss.
Eva
2022-08-06Grytan var god, men färglös. Nästa gång kommer jag tillsätta gul och röd paprika.
Raija
2022-03-18