Kycklinggryta ”Aji de Gallina”
Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry pasten aji amarilla, men det blir lika gott med thailändsk currypaste.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En absolut skam att lägga curry i en aji de gallina.
Jennifer
2021-08-14Skitgott blev det! Jag hällde i hälften Curry paste och hälften gurkmeja. Hälften parmesan också och inga nötter.
Aldo
2020-09-01Currypaste?...skulle nog inte kalla rätten för aji de gallina då😅
Ceasar
2020-05-26