Kryddiga plommon med honung och mandel
Ta till vara på höstens skörd i en både söt och kryddig dessert. De ugnsbakade plommonen är ljuvliga i all sin enkelhet och kanelen och ingefäran adderar en rund och fin smak. Flagad mandel bidrar med gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
6 plommon
1 dl flagad mandel
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 dl flytande honung
Till servering
vaniljglass eller turkisk yoghurt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt glass/yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsberäkningen är inkl. glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1091 KJ / 260 kCal
Fett13 g
Salt0.05 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej Låter väldigt gott, men jag undra, ska det bara vara 6 st plommon till 4 personer???
Marianne
2023-09-12Hej Marianne! Ja, det stämmer, det ska vara 6 st plommon till 4 portioner, dvs 1 1/2 plommon per person. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Otroligt gott! Jag hällde i lite vaniljsocker och en tsk kardemumma i smeten också. Serverade med glass och lite vispgrädde. Succé här hemma. Nästa gång gör jag i portionsformar.
Carola
2022-08-14Det står 1/2 honung. 1/2 vadå? Deciliter?
Ulrika
2018-08-06Hej Ulrika! Tack för din synpunkt! Det ska vara dl, vi har uppdaterat receptet. Hälsningar, Terese
Redaktionen
2018-08-07