Krämig stenbitssill
Ett dygn innan midsommarlunchen förbereder du denna krämiga stenbitssill. Med lök, stenbitsrom, gräddfil och majonnäs smaksatt med senap är den svår att inte tycka om.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
4 tsk svensk senap
1 dl finskuren dill
2 burkar röd stenbitsrom (à ca 75 g)
1 finhackad gul lök
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt med lite fransk senap och dragon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer