Recept: Senapssill
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 45 minuter

Senapssill

105 röster

Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001.

Ingredienser

  • 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl senap (vanlig)
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 1/2 dl Brun Farin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad purjolök
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
  2. Blanda senapen, farinet och vinägern i en bunke. Vispa droppvis ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner sillfiléerna i såsen.