Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
10 portioner
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
Till servering
knäckebröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: väl äggfri majonnäs eller enbart gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jodå. Men jag gör om receptet lite. Ok sill men……
Christina
2022-12-10Supersmarrig "sås"! Jag gjorde egen majonnäs på smält osaltat smör = riktig smakhöjare. Bytte ut gräddfilen mot creme fraiche och spädde ut med några skvättar vispgrädde. SÅ gott!
Marlene
2021-06-24Enkelt recept, men smakar mest majonnäs.
Ivar
2021-01-04