Krämig pasta med bacon
Det här är en trevlig och snabblagad pastarätt som passar utmärkt till lunch eller middag. Pastan blir härligt krämig tack vare grädden och mjölken och får sin sälta från knaperstekt bacon. De krispiga haricots verts som serveras till ger stuns till rätten. Smaka av med peppar och dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Klimatanpassa
Våga vego! Skippa baconet nästa gång och lägg istället till någon dl knapriga, salta valnötter och några buketter broccoli. Minskar klimatpåverkan för denna rätt med 85% och gör också gott för dig med minskade mängder mättat fett och salt!
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott och smidigt att göra. Men man måste revidera receptet. För vill man ha en mer krämigare sås, så behöver man betydligt mer vätska. Men den var jättegott, kommer definitivt göra det igen
Marcus
2022-07-23Mycket gott och krämigt med en liten revidering av receptet. Istället för majsstärkelse, lite mer grädde och sparris istället för haricot verts.
Margareta
2021-03-20Gott, men missvisande rubrik. Detta är inte krämigt!
Maria
2014-03-04