Recept: Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

Betyg
4 röster

Hälsosam sallad med kräftor, dillvete och pepparrotsyoghurt. Till kräftsalladen använder du ägg, matvete, rädisor, sallad, sugar snaps, dill och pepparrotskräm. En snabblagad och energirik måltid.

Detta är ett recept från Matkassen v 15, 2011.

Ingredienser

  • 3 dl matvete (gärna dinkel)
  • 3 ägg
  • 2 förp kräftstjärtar i lake (à 170 g i nettovikt)
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 romansallad
  • 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 100 g sugarsnaps
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Pepparrotskräm

  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Så här gör du

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka äggen 5–8 minuter, beroende på hur pass krämiga du vill ha dem. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Skala och hacka löken. Skär rädisorna i skivor. Riv eller skär salladen i mindre bitar. Skölj dem och låt rinna av. Riv skalet av citronen och pressa ut juice.
  3. Koka sugarsnapsen 1–2 minuter i lättsaltat vatten. Gör pepparrotskrämen under tiden.
  4. Pepparrotskräm: Blanda matyoghurt, pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  5. Häll av sugarsnapsen och blanda med det ljumma matvetet, lök, citronskal, citronjuice, dill och olja. Smaka av med salt och peppar. Skala och halvera äggen.
  6. Servera dillvetet med kräftstjärtar, ägghalvor, sallad, rädisor och pepparrotsyoghurt. Garnera med citronklyftor.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.