Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
0
Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Det här snygga tilltugget blir en kioskvältare på vilken middagsbjudning som helst. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation bara det, och toppas med en underbar sojamajonnäs samt en bit krabba eller hummer. Hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Ingredienser

20 portioner
200 g  krabb- eller hummerkött
färsk koriander till garnering

Mangosalsa

1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   mango
1/2   gurka
1   avokado
färskpressad juice av 1   lime
2 msk  hackad koriander
1 krm  salt
1 krm  peppar

Sojamajonnäs

1   äggula
1 msk  risvinäger
2 dl  neutral olja
1 msk  japansk soja
1/2 krm  salt

Friterat rispapper

4   stora rispapper
2 l  rapsolja
salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs smaksatt med lite japansk soja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi333 KJ / 78 kCal
Fett6 g
Salt0.14 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Hummer- och krabbsallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koka krabba, havskräftor eller hummer
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklad chili
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga