Köttfärssås med tagliatelle
En välsmakande variant på klassisk spagetti med köttfärssås, som du svänger ihop på en halvtimme. Stek köttfärs och lök och tillsätt pastasås, soja och oregano. Låt sjuda i 10 minuter och servera med nykokt tagliatellepasta, strimlad paprika och rivig rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
4 portioner
Tagliatelle
10 nystan tagliatelle
Köttfärssås
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
690 g pastasås med tomat och vitlök
1 msk soja
1 tsk oregano
Grönsaker
1 grön paprika
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Klimatanpassa
Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs vilket ger halvering/80% minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.
Gör så här
Tips
Smaksätt köttfärssåsen med lite sambal oelek för lite hetta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 638 kCal
Fett19 g
Kolhydrater73 g
Protein37 g
Kommentarer