Körsbärssylt
Upplev en smakexplosion av söta körsbär med denna läckra hemgjorda körsbärssylt som fungerar lika bra som pålägg på mackan som tillbehör till yoghurt och glass eller tårtfyllning. Perfekt för att ta vara på trädgårdens skörd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
ca 5 dl
500 g urkärnade körsbär
2 msk vatten
3 msk färskpressad citronjuice
4 dl syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Häll upp sylten i en rengjord och steriliserad glasburk (Bra att veta om syltkokning) och sätt på locket direkt. Låt svalna och ställ mörkt och kallt.
Tips
Sylten håller minst 1 månad i kylskåp om den förvaras i en väl rengjord burk och se till att använda rena redskap vid tillagning och när du tar av sylten. Sylten går bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1449 KJ / 347 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g
Kommentar
Tog mindre socker, 3 dl, mer citronjuice (4 msk) och inget vatten. Blev bra (hade stora saftiga körsbär).
Caroline
2023-07-24