Körsbärssylt

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Körsbärssylt

Upplev en smakexplosion av söta körsbär med denna läckra hemgjorda körsbärssylt som fungerar lika bra som pålägg på mackan som tillbehör till yoghurt och glass eller tårtfyllning. Perfekt för att ta vara på trädgårdens skörd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Körsbärssylt

Ingredienser

ca 5 dl
500 g  urkärnade körsbär
2 msk  vatten
3 msk  färskpressad citronjuice
4 dl  syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Häll upp sylten i en rengjord och steriliserad glasburk (Bra att veta om syltkokning) och sätt på locket direkt. Låt svalna och ställ mörkt och kallt.

Tips

Sylten håller minst 1 månad i kylskåp om den förvaras i en väl rengjord burk och se till att använda rena redskap vid tillagning och när du tar av sylten. Sylten går bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Tog mindre socker, 3 dl, mer citronjuice (4 msk) och inget vatten. Blev bra (hade stora saftiga körsbär).

Caroline

2023-07-24

Näringsvärde per portion

Energi1449 KJ / 347 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kiwisylt
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept marmelad
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga