Knapriga havrekakor

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
6
Knapriga havrekakor

Havrekakor är enkelt att baka. Med en rulle kakdeg i frysen är det enkelt att bjuda på spröda, nybakta havrekakor om du får oväntat besök. Bara skiva upp degen direkt från frysen och grädda efterhand!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Knapriga havrekakor

Ingredienser

ca 30 st
3 dl  havregryn
1 dl  havremjöl
3/4 dl  majsstärkelse
1 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  bakpulver
100 g  kallt smör
2 msk  mjölk (3 %)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn och -mjöl framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättnigsalterantiv.

Gör så här

Tips

Bre nutella och/eller glass mellan två kakor. Ännu lyxigare kakor – doppa ena halvan i smält choklad. Strö över kokos eller hackade nötter och låt chokladen stelna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda och frasiga! Bytte majsstärkelse till polenta, och strösocker till brun farinsocker- blev toppen!

Anna

2021-03-11

Jag bytte ut havremjölet mot mandelmjöl, och majsstärkelsen mot potatismjöl, då jag inte hade dessa hemma. Gick hur bra som helst! Supergoda kakor.

Karolina

2020-06-28

Hej Karolina! Vad kul att höra att du tyckte om kakorna och tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-29

Jag bakade dessa havrekakor första gången direkt från kylen i angiven temp och tid, men jag fick inga gyllene kakor utan dom hade samma färg som obakade. Andra gången bakade jag direkt från frysen och när ingen färg dykt upp efter 11 minuter ökade jag tempen de sista 4 min (av 15 min) och då kunde jag ana en viss gyllene färg. Stämmer det verkligen med 175 grader?

Eva-marie

2017-10-29

Det stämmer med 175 grader och räckte med 15 min när vi gjorde dessa. Men ugnar kan variera mycket, så därför kan man behöva öka tiden lite kanske eller minska beroende på ugn. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-10-30

Näringsvärde per portion

Energi228 KJ / 55 kCal
Fett3 g
Salt0.17 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Havrekakor
Betyg 4.4 av 5.
177 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havreflarn
Betyg 4.1 av 5.
731 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrekaka med kardemumma
Betyg 3.2 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Energikakor med tranbär och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga