Havreflarn

Betyg 4.1 av 5.
730 personer har röstat
32
Havreflarn

Havreflarn måste ändå räknas till de snabbaste och enklaste kakorna att baka. På under en halvtimme kan du servera perfekta och spröda havreflarn. Rör ihop smör, grädde, sirap och naturligtvis havregryn med vetemjöl, bakpulver och socker. 5 minuter i ugnen och havreflarnen är fädiggräddade.

Havreflarn

Ingredienser

ca 30 st
75 g  smör
2 msk  vispgrädde
2 msk  ljus sirap
1 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
1/2 tsk  bakpulver
1 dl  strösocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde eller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde eller mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per flarn.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
730 personer har röstat

Kommentarer

Om man gör små kluttar och inte gör många per plåt blir dom perfekta 👍🏻

Ann-louis

2024-04-07

Floppade tyvärr! Flöt inte alls ut utan blev havrekluttar istället. Kan berott på att jag bakade med mjölkfritt smör och havregrädde. Får ge det ett nytt försök.

Mikaela

2024-03-01

Bakade dessa till kvällen apelsinparfait. Blev jättegoda. Ge dem mycket plats. Vill man böja dem över en kavel så får man vara snabb innan de stelnar;)) Men mycket nöjd över både smak och konsistens

Kerstin

2023-12-31

Näringsvärde per portion

Energi207 KJ / 49 kCal
Fett3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater6 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Pepparkaksflarn
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransflarn
Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knapriga havrekakor
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonpaj med tjinuskisås
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrekakor
Betyg 4.4 av 5.
177 personer har röstat
Under 30 min att tillaga