Karamelliserade päron med ädelost

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
1
Karamelliserade päron med ädelost

Päron och ädelost är en fantastisk smakkombination. Ännu godare blir det när du karamelliserar päronen och låter osten smälta. Toppa med mandel och smulade pepparkakor så har du ett perfekt tilltugg till jul och adventsminglet!

Karamelliserade päron med ädelost

Ingredienser

8 bufféportioner
50 g  flagad mandel
2   stora päron (gärna conference)
2 msk  flytande honung
140 g  ädelost
5   pepparkakor

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Gjorde bara med päron sirap å ädelost, blev enormt gott tillbehör till en huvudrätt med pepparbiff

Linda

2018-12-01

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegssnurror med ädelost och pepparkakskross
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakscheesecake med ädelost
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga