Recept: Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Betyg
1 röst

Festlig avslutning på middagen. Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta är precis lika gott som det låter! Ingefära och kanelstång ger päronen fantastisk doft och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 l strösocker
  • rivet skal från 1/2 citron
  • ca 10 cm färsk ingefära
  • 4 kanelstänger
  • 6 päron

Till servering

  • färsk mynta
  • vaniljglass

Så här gör du

  1. Koka upp vatten, socker och citronskal. Tillsätt skalad och skivad ingefära samt kanelstängerna.
  2. Skala päronen och ta bort kärnhuset underifrån med en potatisskalare eller ett kuljärn. Sjud päronen mjuka i kryddlagen på låg värme i ca 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  3. Lägg upp päronen och dekorera med färsk mynta. Servera med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer specialglass utan mjölk respektive ägg.