Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Festlig avslutning på middagen. Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta är precis lika gott som det låter! Ingefära och kanelstång ger päronen fantastisk doft och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
6 portioner
1 l vatten
1 l strösocker
rivet skal från 1/2 citron
ca 10 cm färsk ingefära
4 kanelstänger
6 päron
Till servering
färsk mynta
vaniljglass
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer specialglass utan mjölk respektive ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Det blir väldigt mycket lag till få päron. Jag kokade 12 halva päron och la in. Och lagen räckt gott och väl.
Josefine
2023-09-24En god och enkel rätt. Nyttig och billig. Man kan enkelt göra små ändringar på ingridienserna efter behag.
Pasi
2009-01-26Ett tips är att återanvända lagen och använda i en Fruktsallad
Pasi
2009-01-26