Ingefärspäron med kanel och mynta

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
2
Ingefärspäron med kanel och mynta

Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.

Ingefärspäron med kanel och mynta

Ingredienser

4 portioner
1/2   citron
1 msk  strimlad, färsk ingefära
5 dl  vatten
5 dl  strösocker
2   kanelstänger
2   kvistar mynta
4   päron

Till servering

vaniljglass
färsk mynta

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glassen mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra, väl avvägda smaker. Hållbara i kyl, flera veckor!

Anna-lisa

2023-10-05

Alldeles för mycket socker enligt receptet. Räcker med 1,5 dl socker. Behövs även syra. Lade till saften från 1,5 citron. Har även testat med att lägga till apelsinskal+lite saft, anis, citrongräs och torkad chili med mycket lyckat resultat.

Veronica

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pocherade päron med yoghurt
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggpäron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga