Kalkon med äpplen och selleripuré

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Kalkon med äpplen och selleripuré

En fluffig puré med potatis och rotselleri ackompanjeras med saftiga kalkonfiléer och en kraftfull äppel- och purjosky. Den rika rätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med.

Kalkon med äpplen och selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Potatis- och rotselleripuré

600 g  potatis
400 g  rotselleri
2 dl  varm mjölk
1 dl  hackad persilja
salt och peppar

Kalkonfilé

600 g  kalkonfilé
1 msk  smör eller margarin
salt och peppar

Äppel- och purjosky

2 - 2 1/2   äpplen
1   purjolök
1 msk  smör eller margarin
2 dl  buljong (höns eller kyckling)
salt och peppar
1 dl  hackad persilja

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Jätte god! La i extra äpple, super :)

Edda

2021-12-10

Näringsvärde per portion

Energi1827 KJ / 437 kCal

Testa liknande recept

Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök
Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddkokta rotfrukter med lax
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga