Italiensk kycklingsoppa
Denna färggranna, italienska kycklingsoppa brukar bli mycket uppskattad! Låt fräst lök och paprika koka upp i buljong, tomatpuré, citron och peppar och lägg sedan ner kyckling och tortellini. Avnjut din goda soppa toppad av tomater, basilika och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar eller kycklingfond (2 tärningar motsvarar 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini med ost eller pesto (à ca 250 g)
salt
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1382 KJ / 330 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen! Vi uteslöt pastan och lade i lite mozzarella i stället! Andra gången vi gjorde den hade vi ingen färsk paprika hemma men vi tog grillad på burk och det blev minst lika gott!!
Lillemor
2023-01-19Mycket god.
Annika
2022-11-29Jag tycker att det blir godare om pastan kokas för sig, och sedan läggs i soppskålen innan soppan hälls över. Det blir bättre konsistens på pastan.
Ann-margret
2017-09-24