Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Magnifika kycklingrulader fyllda med mozzarella, citron, rosmarin och vitlök. Ruladerna får koka i ett bad av buljong och vitt vin och rullas därefter in i parmaskinka. Väldigt tjusig och smarrig förrätt eller tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Ianns kycklingrulader med parmaskinka

Ingredienser

6 portioner
1 kg  kycklinglårfilé
3 1/2   kvistar rosmarin
100 g  parmaskinka (100 g motsvarar 7-8 skivor)
rivet skal av 1   citron
1 tsk  pressad citronjuice
1   mozzarella (à ca 125 g)
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  malen svartpeppar
1   vitlöksklyfta
2 msk  olja till stekning
1 1/2 dl  vitt vin (eller hönsbuljong)

För alla

Fri från gluten eller ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellaosten, använd ev i stället tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Hej! Jag kan tänka mig att byta ut mozzarellan mot torkade tomater inlagd i olivolja. Inläggningen gör jag själv. Mvh Anette Backeus

Anette

2005-11-16

Testa liknande recept

Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggröra med sparris
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciabatta med lök, skinka & mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ostfylld parmakyckling med tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med parmachips
Betyg 4.5 av 5.
764 personer har röstat
Under 45 min att tillaga