Hembakat majsknäcke med frön

Betyg 3.6 av 5.
125 personer har röstat
5
Hembakat majsknäcke med frön

Ett knäckebröd är ett gott sällskap till vilken måltid som helst. Här är en variant med majsmjöl och fröer som gör det hembakta knäckebrödet extra sprött och smakrikt. Det är dessutom lättbakat och glutenfritt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Hembakat majsknäcke med frön

Ingredienser

Ger 1 stort knäckebröd
2 dl  majsmjöl
1 dl  solrosfrön
1 dl  sesamfrön
2 msk  hela linfrön
1 krm  salt
1/2 dl  rapsolja
2 dl  kokande vatten
1 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är för hela knäckebrödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
125 personer har röstat

Kommentarer

Ett riktigt gott knäckebröd, räcker att ha bara smör på det för det är så gott

Marie

2023-07-27

Mycket got men ja brukar ha i pumpafrön och/eller det ja har hemma. Ibland kryddor efter säsong. Tiden brukar bli ca 45 minuter så kolla tidigare än vänta 60 min.

Kristina

2020-01-16

Hej Kristina! Roligt att du gillar receptet och toppen att du hittar på egna varianter. Tack för ett bra tips att kolla knäcket lite innan tiden gått ut. Alla ugnar är ju olika. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-01-16

Supergott! Jag brukar dela på två plåtar istället, tycker de tunnare blir mycket godare.

Kerstin

2018-09-22

Näringsvärde per portion

Energi6798 KJ / 1623 kCal
Fett116 g
Salt5.24 g
Kolhydrater104 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Fröknäcke
Betyg 4.5 av 5.
1811 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Elins fröknäcke 
Betyg 3.5 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små brytbröd med oliv
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julknäcke med kardemumma  
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipizzor med plommon, taleggio och pistagenötter
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga