Hasselnötsbollar

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
2
Hasselnötsbollar

Mixa skalade hasselnötter, torkade fikon, kakao och lite salt. Forma till bollar, rulla dem i lingonpulver och skjuts in i kylen. Så där! Dina hasselnöts- och fikonbollar är klara.

Hasselnötsbollar

Ingredienser

25 st
3 dl  rostade och skalade hasselnötter (3 dl motsvarar ca 175 g)
10   torkade fikon
1 msk  kakao
1 krm  salt

Till garnering

lingonpulver

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per boll utan garnering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Tvekade till att göra dessa när jag såg det låga betyget, glad att jag gjorde dem ändå! Blev SÅ goda! Jag hade dock i ett par daddlar då fikonen jag hade inte räckte till.

Amanda

2019-10-15

uuuuuttree

Christina

2018-01-28

Näringsvärde per portion

Energi206 KJ / 49 kCal
Fett4 g
Salt0.06 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Fikonflarn med ädelost
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade havrebitar med sesam
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonkaka
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Juligt fröbröd
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julmacka cheddarspread och fikon
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga