Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 blomkål (à 350 g)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk äppelcidervinäger
3 krm salt
1 1/2 krm peppar
40 g smör
1 msk japansk soja
300 g pilgrimsmusslor
1 msk olja
2 msk forellrom
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Stekta små kantareller är gott att strö över.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1396 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater10 g
Protein13 g
Kommentarer