Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
0
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 dl  strösocker
2 dl  vatten
1   blomkål (à 350 g)
1 dl  rostade hasselnötter
1/2 dl  crème fraiche
1/2 msk  äppelcidervinäger
3 krm  salt
1 1/2 krm  peppar
40 g  smör
1 msk  japansk soja
300 g  pilgrimsmusslor
1 msk  olja
2 msk  forellrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Stekta små kantareller är gott att strö över.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1396 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater10 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Asiatisk havscocktail med ponzudressing
Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel
Betyg 3.3 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga