Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat
2
Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Fräscha smaker i ett glas och otroligt lyxigt som förrätt på nyår är denna skaldjurscocktail med asiatisk touch. Ponzu är en japansk syrlig sås, här gör vi den på apelsin, lime och citron och ringlar över laxen och pilgrimsmusslorna strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Ingredienser

6 portioner
1   paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
1   mango
4   rädisor
2   salladslökar
300 g  skinnfri laxfilé (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy)
1/2   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 - 1 msk  finriven färsk ingefära
1   avokado

Ponzudressing

2 1/2 msk  japansk soja
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  färskpressad limejuice
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  olivolja

Till garnering

80 g  lax- eller forellrom
1 msk  rostade sesamfrön
dillvippor eller koriander

Gör så här

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Laxen ska ätas rå. I receptet rekommenderas att köpa salmalax eller Finestlax från Leröy, just de här laxsorterna packas inom 4 timmar efter fångst i en speciell förpackning som gör att laxen håller hög kvalité. De lämpar sig därför extra bra att äta råa. Men självklart går det också bra att använda "vanlig" odlad lax. Sen ett tag tillbaka så tog Livsmedelsverket bort den tidigare rekommendationen om att man ska frysa lax minst 3 dygn om den ska ätas rå.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod varje gång. Lätt att göra.

Mona

2022-01-11

Dressingen kan med fördel rundas av med en skvätt Mirin för litet sötma och gärna ett par droppar sesamolja.

Sven

2020-07-11

Hej Sven! Tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-07-13

Testa liknande recept

Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
Betyg 3.7 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimscarpaccio med mangosalsa
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmusslor med mango- och avokadosalsa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mango moon – grillmacka med pilgrimsmusslor och mango
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga