Hallonparfait

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Hallonparfait

Hallonparfait är en underbar dessert av frysta eller färska hallon, äggvita, vispgrädde och florsocker. Servera denna utsökta efterrätt med färska hallon och mynta till garneringen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Hallonparfait

Ingredienser

6 portioner
200 g  upptinade frysta hallon eller färska
1   äggvita
1 dl  florsocker
3 dl  vispgrädde

Till servering

färska hallon
lite mynta

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Vet inte om jag gjorde något fel, men upplevde att det på vissa ställen i parfaiten var isflagor. Skulle jag haft i sjudande vatten längre? Är det möjligt att byta ut grädden mot mellangrädde eller dylikt?

Elin

2003-12-30

Testa liknande recept

Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransparfait
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsparfait med sommarbär och havreflarn
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga