Gulbets- och potatisgratäng

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
0
Gulbets- och potatisgratäng

Byt ut hälften av potatisen i din gratäng mot gulbetor. Lyxa med smulad fetaost och en vällagrad ost på toppen. Tricket för att få gratängen så där perfekt krämig är att först koka potatis och gulbetor i gräddmjölken. Snyggt solgul blir den också!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gulbets- och potatisgratäng

Ingredienser

6 portioner
1 kg  potatis (fast sort)
500 g  gulbetor
2   vitlöksklyftor
1/2   liten purjolök (à ca 100 g)
3 dl  vispgrädde
3 dl  mjölk (3 %)
1 tsk  salt
200 g  fetaost
1/2 tsk  torkad timjan
1 krm  svartpeppar
1 1/2 dl  riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
smör till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2299 KJ / 549 kCal
Fett35 g
Salt2.36 g
Kolhydrater41 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lammkorv med gulbetor och fetaost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsgratäng Pink Passion
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad kyckling med pumpakärnor och banan
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkålsgratäng 
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga