Recept: Gulaschsoppa med köttfärs
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Gulaschsoppa med köttfärs

97 röster

En riktigt matig och god gulaschsoppa med smak av köttfärs. Servera den rykande heta gulaschsoppan tillsammans med en rejäl klick gräddfil och njut av de goda smakerna!

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • salt och peppar

Till servering

  • gräddfil
  • ev varmt vitlöksbröd

Så här gör du

  1. Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar.
  2. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta eller kastrull.
  3. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera soppan med gräddfil (och gärna varmt vitlöksbröd).

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Gör mer klimaträtt

Välj blandfärs och minska mängden färs, öka istället mängden potatis och lök. Tillsätt ev morot. Byt ut gräddfil mot havrebaserad gräddfil. Detta leder till en tredjedels minskning av din klimatpåverkan från maträtten.

 

Tips

Gott att servera cornichons vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.