Recept: Köttfärsgulasch
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Köttfärsgulasch

162 röster

Himmelsk gulaschsoppa med köttfärs, potatis och krossade tomater. Krydda köttfärsgulaschen med kummin och servera med baguetter och färskost. En värmande soppa att servera en kall och blåsig höstdag.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • salt och peppar

Varm ostbaguette

  • baguette
  • färskost av valfri smak

Så här gör du

  1. Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
  2. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
  3. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en varm ostbaguette.
  5. Varm ostbaguette: Sätt ugnen på 250ºC.
  6. Skär baguetten på längden. Bred på färskost med valfri smak. Lägg på överdelen. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Klimatanpassa

Välj blandfärs, vilket ger en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.